В Спортсклиник Еуровита стартира програма за “Персонализирано хранене” базирано на имунната реакция на пациент към различни хранителни антигени въз основа на количествени и качествени анализи.
“Персонализираното хранене” се изготвя нашият специалист Д-р Паскалева. Както и самото име подсказва персонално за даден пациент се изработва и следва програма на база различни тестове и техните оценки, фамилна обремененост, поведение и хранителни навици, емоционална нагласа, заетост и почивка.
Пациентите, които спазват Персонализираните режими имат много по-добри и трайни във времето резултати по отношение на теглото, чувстват се по-енергични, по-работоспособни, по-одухотворене, боледуват рядко и силно се привързват към новия си начин на живот, готови да го споделят с близки и приятели.
Изследват се нивата на IgG в U/ml, към различните антигени (хранителни вечества), класифицирани в 6 класа на непоносимост - от 0 (без непоносимост) до 6 (свръхвисока непоносимост). Тестовете се извършват от водеща немска лаборатория. Желателно е пациента да консумира повечето от храните, които са посочени в теста поне 2 седмици преди изследването.
Тестовете са различен брой храни: 24, 40 (за вегатарианци), 44 и 88 храни, като се ползва материала от венозна кръв. От по-долу посочените таблици се вижда, че се тестуват повече от посочения брой храни, тъй като некои с близка антигенна реакция са групирани. Към всеки тест може да бъде изследванo допълнително Candida albicans IgG.
Кръвен тест за непоносимост към 24 храни
Яйчен белтък |
Домат |
Краве мляко |
Чесън |
Треска |
Ягода |
Пшеница |
Соя |
Ръж |
Лещник |
Ечемик |
Фъстък |
Ориз |
Къри |
Портокал |
Черен пипер-зърна |
Банан |
Сусам |
Киви |
Хлебна мая |
Целина |
Свинско месо |
Морков |
Говеждо месо |
Кръвен тест за непоносимост към 40 храни – за вегетарианци
Яйце (цяло) |
Краве/козе/овче мляко; |
Йогурт |
Казеин |
Извара |
Келп |
Нори |
Уакаме |
Спирулина |
Хлорела |
Авокадо |
Броколи |
Карфиол |
Джинджифил |
Зеле (бяло и червено) |
Морков |
Целина |
Краставица |
Лук |
Праз-лук |
Спанак |
Картоф |
Пипер (зелен, червен , жълт) |
Червено цвекло |
Ябълка |
Круша |
Касис |
Банан |
Диня |
Пъпеш |
Маслина (червена и зелена) |
Портокал |
Грейпфрут |
Лимон |
Ягода |
Малина |
Боровинка |
Домат |
Киноа |
Чия (семена) |
Бадем |
Фъстък |
Кашу |
Грах |
Леща |
Нахут |
Ленено семе |
Хлебна мая |
Царевица |
Твърда пшеница |
Глутен |
Ръж |
Ечемик |
Овес |
Ориз |
Пшеница |
Мед |
Кръвен тест за непоносимост към 44 храни
Яйце – цяло |
Краве мляко |
Чесън |
Джинджифил |
Гъби |
Какао |
Хлебна мая |
Говеждо |
Пилешко |
Агнешко |
Свинско |
Сьомга, Пъстърва |
Скариди, Раци, Омари, Миди |
Риба Тон |
Треска, Писия |
Броколи |
Зеле – бяло, червено |
Морков |
Целина |
Краставица |
Праз – лук |
Пипер – зелен, червен, жълт |
Картоф |
Ябълка |
Касис |
Грейпфурт |
Диня, Пъпеш |
Маслини – черни, зелени |
Портокал, Лимон |
Ягоди |
Домати |
Бадеми |
Кашу |
Фъстъци |
Соя |
Грах, Леща, Бял и Зелен боб |
Лешници |
Царевица |
Твърда пшеница |
Глутен |
Овес |
Ръж |
Пшеница |
Ориз |
Кръвен тест за непоносимост към 88 храни
Агнешкo |
Говеждо |
Свинско |
Пилешко |
Пуешко |
Треска |
Пъстърва |
Сьомга |
Сардина |
Писия |
Риба тон |
Скарида |
Казеин |
Краве мляко |
Овче мляко |
Козе мляко |
Камембер |
Пармезан |
Рокфор |
Яйчен жълтък |
Яйчен белтък |
Ябълка |
Круша |
Череша |
Слива |
Грозде (бяло и червено) |
Ягода |
Малина |
Грейпфрут |
Портокал |
Лимон |
Ананас |
Банан |
Фурма |
Киви |
Манов пъпеш |
Манго |
Праскова |
Маслина (зелена и черна) |
Фенел (луковица) |
Краставица |
Зелена камба (сурова) |
Аспержи |
Спанак |
Дoмат |
Тиквички |
Морков |
Картоф |
Чесън |
Хрян |
Червени репички |
Целина |
Лук |
Фасул |
Бял боб |
Грах |
Леща |
Соя |
Гъби |
Карфиол |
Бяло зеле |
Босилек |
Къри |
Копър (подправка от сушени листа) |
Магданоз |
Мента |
Кимион |
Черен пипер(зърна) |
Мащерка |
Канела |
Кафе |
Какао |
Черен чай |
Хлебна мая |
Елда |
Просо |
Царевица |
Ориз |
Ръж |
Пшеница |
Горчица семена |
Сусам |
Фъстък |
Лешник |
Кокос |
Бадем |
Шам-фъстък |
Орех |
Материал е венозна кръв
Изследват се IgG U/ml Screeen nutritional
Лаборатория - Imunolab GmbH, Kassel Germany
Време за изработване – 7 дни